Racystar kennel Fodervärd Hundarna Om uppväxt Bokning Prylbod Hundar till salu Valpar Duvor till salu Foto Om Nyheter Besöka oss?

Duvor Isländsk fårhund Grönlandshund Leonberger Schäfer Fotoalbum

 Lite historia

Kennelns startades 1989 med kennelnamanet Qantharide.

Det var i första hand draghundar och brukshundar som fanns på kenneln och drömmen var att kunna få ha kenneln som yrke.

Men så blev det inte förrän slutet av 2017. Då registrerades bolaget, men så är det ju en lång väg till att det blir etablerat. Mycket man ska lära sig och smygstart känns tryggt.

När jag startade kenneln satt jag egentligen i en väldigt dålig situation eftersom jag befann mig i en form av mildare husarrest. Tidvis blev mitt liv helt avstängt eftersom jag inte fick prata med folk, åka någonstans, ta körkort, utbilda mig etc. I perioder luckrades detta upp så jag fick prata med folk men fick stryk när vi kom hem för vad jag sagt eftersom jag ofta uttryckte min längtan till ett bättre liv. Ensam fick jag inte prata med någon. Det hela förvärrades när jag sedan försökte ta mig ur detta på allvar. Jag kommer att skriva en detaljerad berättelse om detta med tiden.

Myndigheterna var inte direkt hjälpsamma. Jag sökte verkligen förtvivlat överallt där jag trodde det fanns hjälp att få. Men jag stötte på en hel del hån och dåligt bemötande som knäckte mig tillräckligt för att ge upp. Jag kämpade med detta elände mellan 1987 och 1996. Om det inte funnits en och annan normal och seriös här och var i mina myndighetskontakter så vet jag inte hur det gått. Det här och mina svåra sömnproblem har förstört mitt liv. Men jag är ändå tacksam för att jag inte hamnade som en "medlem" i den grupp som mot min vilja mer eller mindre bodde på gården som jag hyrde. Det var allvarligt läge med kriminalitet, narkotika och allt vidrigt man kan tänka sig. Polis, övervakare och alla möjliga myndigheter tyckte det var helt okej att "gänget" bodde och "arbetade" på min gård eller kennel. Men själv fick jag ingen hjälp att bygga ett vettigt liv, inte ens ersättning för att kenneln utnyttjades som "arbetsplats" åt dessa människor som ju såklart inte gjorde någon nytta. Hundar stals, såldes och dräptes utan att myndigheter ville hjälpa mig att sätta stop. Jag gick utan pengar i så långa perioder som elva månader och åt det naturen gav samt den gratis hundmat jag på den tiden fick tag på. Fin mat men bara kött/slaktavfall. Andra kennelinnehavare ville också gärna ha av det fina köttet jag fick tag på så då körde dom villigt med sina bilar så vi alla fick av detta. På så vis kunde jag rädda mitt liv och hundarna. Ja dom hundar som överlevde gängets påhitt med jämna mellanrum. Ja mer om allt detta en annan gång.

Mina stora intressen i livet har varit friluftsliv (van att bo i tält), foto, genetik, hundsport, flyg och fåglar. Jag lever ett liv med höga moralnormer och vill helst bara ha vänner som har samma syn på ärlighet som jag

dna31-4.jpg

©Racystar AB | Marum Laxdiket, Skara mail@racystar.com