Racystar kennel Fodervärd Hundarna Om uppväxt Bokning Hundar till salu Valpar Duvor till salu Foto Nyheter Besöka oss?

Duvor Isländsk fårhund Grönlandshund Leonberger Schäfer Länkar

https://www.mynewsdesk.com/se/sveriges_lantbruksuniversitet__slu/pressreleases/antikroppar-mot-schmallenbergvirus-hittade-hos-hund-876135

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/svensk-hund-fick-covid-forsta-bekraftade-fallet

2019-05-27:

Stort GRATTIS till Lina Longberg och Islandshunden Racystar Artali (Kito)

Som knep CERT samt Nordiskt reserv cert och 2 bästa hane. För Isländsk domare!

Med tanke på att han från Juniorklass (!!) går upp och fightas med dom vuxna hundarna på en officiell utställning så blir man som uppfödare stolt så man ryser! KUL!!!

60827054_2259599784131859_8586164680160968704_nw.jpg

Racystar Artali

60975309_2215745891843056_7236476202439933952_n.jpg

2018-07-29

Nu har Jamin gjort sin utställningsdebut. Startnummer ett fick han och med sina fyra månader och två dagar var han ju mycket yngre än dom andra. Men det gick bra ändå! KUL!

Vi fick med oss massor av priser och träffade på en massa glada och trevliga människor. Proffsigt utställningsarrangemang!

Jamin trivdes och tyckte det hela var kul

0L7A8978ww.jpg

Jamin-ww.jpg

Tack Cicci för bilden!!

Jamin några månader senare :)

0L7A6085ww.jpg

.........................................................................................................................................................................................................

2018-02-13

Nya hemsidan sjösatt!

Efter att min "gamla" dator (läs svindyr superdator tre år gammal) kraschade så har hemsdan legat orörd. Jag har inte haft möjligheter att uppdatera den.

Ett par väldigt jobbiga omständigheter som var för sig tog en hel massa tid och energi satte stop för mina möjligheter att bygga en ny. Men nu är det gjort! Samma stuk, liknande färger (ja alla vet ju att jag gillar orange?) och samma upplägg med länkar. Det som fattas är det oerhört stora antal bilder som fanns på den gamla men jag lovar att denna nya kommer ikapp ganska snart ;)

Bakgrunden är enklare med bokeh-stjärnor och loggan är upphottad en smula. Alla hundar kommer att ha själv-rullande fotoalbum på sina sidor.

MEN allt är långt ifrån klart!

Det blir till att lägga in lite i taget.

dna31-3.jpg

2017-11-03

Nu är kenneln registrerad som aktiebolag, Racystar AB

Detta medför en del förändringar.

Främst är jag nu inte ensam ansvarig för kenneln utan det finns en person till som skall få ha sitt att säga. Silvia Persson, Skara.

Vi har haft lite samarbete med schäferhundar, avel och träning tidigare.

En annan förändring blir att det nu finns bättre möjligheter att få juridisk hjälp och rådgivning i de fall man behöver.

I dag är det ett mycket stort problem för många uppfödare när fodervärdar eller andra man har avtal med bryter avtalen. Själv har jag blivit av med otaliga foderhundar och valpar.

Dom flesta fodervärdar är naturligtvis seriösa, men dom gånger man förlitar sig på fel person så kan det få ödesdigra konsekvenser. Både ekonomiskt och känslomässigt men framför allt kan hela blodslinjer gå förlorade/dö ut för alltid, vilket ju är en förlust även för rasen. I de flesta fall har man köpt in hundar och lagt ned stora pengar och massor av arbete på att bygga upp något man skall kunna få bevara. För att sedan bara se det försvinna. Det ger ju även ovänskap när sådant sker och alla är inte lika snälla. Själv har jag aldrig "bråkat", utan låtit folk ta för sig. Men istället för att uppfattas som snäll så blir man hånad i vissa fall. Det är dock inte mitt problem utan visar mer hur personen i fråga är. I grunden handlar det om att man tror sig kunna tjäna pengar på en hund och man vill ha hela kakan själv istället för att uppfödaren skall få ta sina valpar på hunden (som uppfödaren rättmätigt "betalat" för genom att halvera priset eller helt kvitta köpesumman för hunden mot avelsrätten). Vid ett snack med Juridiska avdelningen på kennelklubben fick jag höra "om du visste vad vanligt detta problem är". Så jag är inte ensam om att vara drabbad men det är ju en klen tröst

Så med bättre juridiska möjligheter så skall det kunna bäddas för att kenneln kan fungera som den skall. Något som ju egentligen gynnar alla i längden. Och framför allt då jag ofta och gärna gör förmånliga avtal och hjälper alla så mycket jag någonsinn kan så borde ingen känna att de gör en dålig affär. Även "konkurrenter".

I övrigt blir allting som det brukar. SKKs avtal används utan avsteg och jag kommer att fortsätta att vara mycket snäll, hjälpsam och resonlig. Men dock kommer jag att använda de medel som finns att tillgå om någon regelrätt och medvetet bryter våra avtal.

Hoppas skrämma bort alla som vill komma åt en gratis hund genom att utge sig för att vilja bli fodervärd med dom orden :)

Mina seriösa fodervärdar och jag skulle uppskatta det ; Vi vill ha roligt, träna, prata och umgås i våran lilla "familj" utan några sådana inblandningar

Och ni som känner er en smula träffade av mina ord om att jag känt mig lurad. Ni är förlåtna och inget annat. Jag skulle hjälpa er lika mycket som alla andra om jag fick....

Det finns inget oförlåtligt och inget agg i min själ :) Men i fortsättningen måste avtal fungera bättre om det hela skall hålla :)

dna31-3.jpg

©Racystar AB | Marum Laxdiket, Skara mail@racystar.com